Lesepatongit
(4-6 kpl)
5 dl vettä
1 1/2 tl ruususuolaa
1 rkl siirappia tai sokeria (laitoin siirappia)
2 dl kauraleseitä
1 dl ruisleseitä
1 ps kuivahiivaa
noin 9 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
Voiteluun
vettä
Pinnalle
kauraleseitä
Jaa taikina neljään tai kuuteen osaan. Kauli taikinapalat noin 1 cm paksuisiksi, suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Rullaa levyt hieman vinottain ja siirrä ne leivinpaperoiduille uunipelleille. Anna patonkien kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Leikkaa pintaan terävällä veitsellä kevyesti viiltoja. Voitele patongit vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä.
Paista patongit 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti