perjantai 16. syyskuuta 2011

Punajuuripesto


Meidän perheessä syödään usein pestopastaa. Punajuuripesto tuo vähän vaihtelua totutuille vihreille pestoille. Tämä ohje on Yhteishyvän Ruoka-liitteestä 9/11.

Punajuuripesto

4 annosta

1 kypsä punajuuri

1 valkosipulinkynsi

1 dl paahdettuja pinjansiemeniä

2-3 rkl silputtua tuoretta basilikaa

1 dl oliiviöljyä

1/2 dl hienoksi raastettua voimakasta juustoa, esim. parmesaania

ripaus rouhittua mustapippuria

Keitä punajuuri etukäteen kypsäksi kiehuvassa vedessä. Kuori ja paloittele kypsä punajuuri. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Laita valkosipuli ja punajuuri tehosekoittimeen ja pyöräytä ne tasaiseksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Lisää siemenet, basilika ja öljy tehosekoittimeen ja pyöräytä hetki. Lisää juustoraaste ja pippuri. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.

Tarjoa punajuuripesto pastaan sekoitettuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti