tiistai 29. lokakuuta 2013

Banaani-suklaamuffinit vaniljaisella kuorrutteella


Näitä oli tarjolla tyttäreni kaverisynttäreillä näiden suklaamuffinien kanssa. Ohje on Maku-lehdestä 4/2013. Suklaamuffinien ohje löytyy täältä.

Banaani-suklaamuffinit vaniljaisella kuorrutteella

(15 kpl)

2 dl fariinisokeria

1 dl rypsiöljyä

2 kananmunaa

1 dl maustamatonta jogurttia

2 kypsää banaania

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta (laitoin 1 1/2 tl)

1 tl kanelia

100 g suklaata (laitoin maitosuklaata)

Sekoita fariinisokeri, öljy, munat ja jogurtti puuhaarukalla kulhossa. Kuori banaanit, muussaa ne haarukalla lautasella ja lisää joukkoon. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Lisää jauhoseos nopeasti sekoittaen taikinan joukkoon. Rouhi suklaa veitsellä leikkuulaudalla ja kääntele rouhe taikinaan. Älä sekoita enää voimakkaasti, jotta taikina ei sitkisty.

Jaa paperiset muffinivuoat muffini- tai uunipellille. Annostele taikina vuokiin täyttäen niistä noin 3/4 (minä laitoin taikinan kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja pursotin siitä taikinan vuokiin). Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrutus ja koristelu

1 1/2 dl Flora Vispiä

100 g vaniljarahkaa

tomusokeria maun mukaan (noin 2 tl)

violetteja pehmeitä koristerakeita

(muutamin laitoin aiemmin tekemiäni suklaakukkasia)

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon vaniljarahka ja tomusokeria haluttu määrä. Lusikoi vaahto pursotuspussiin, jossa on keskikokoinen tähtitylla. Pursota vaahtoa muffinien päälle. Ripottele pinnalle koristerakeita.

Uunista tulleet muffinit.




Banaani-suklaamuffinit telineessä suklaamuffinien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti