torstai 31. lokakuuta 2013

Jauhelihapihvit ja juustoinen pasta


Tämän ruoan tein viime kesänä. Tein nämä omalla ohjeellani, joka tuli päähäni samalla kun näitä tein :)

Jauhelihapihvit ja juustoinen pasta
 
Jauhelihapihvit

1 dl ruiskorppujauhoja
 
2 dl vettä
 
700 g paistijauhelihaa
 
2 kananmunaa
 
1 1/2 tl ruususuolaa
 
1 tl kuivattua basilikaa
 
1/2 tl juustokuminaa
 
1/2 tl paprikamaustetta
 
kreikkalaista jauhelihamaustetta myllystä (tai maustepippuria) 
 
noin 1 dl juustoraastetta

Paistamiseen

kookosöljyä (tai jotain muuta öljyä)

Sekoita kulhossa ruiskorppujauhot ja vesi. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta pihvejä kostutetuin käsin ja laita ne alustalle odottamaan paistoa. Kuumenna valurautainen lettupannu ja voitele öljyllä. Paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.

Juustoinen pasta

1/2 ps tricolor-simpukkapastaa
 
1 1/2 l vettä 
 
1 tl ruususuolaa
 
2 dl ruokakermaa
 
1 maustemitta kurkumaa
 
kreikkalaista jauhelihamaustetta myllystä (tai maustepippuria)
 
1/3 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa

Keitä pasta suolatussa vedessä kypsäksi ohjeen mukaan. Kaada keitinvesi pois. Sekoita pastan joukkoon ruokakerma ja mausteet. Pilko sulatejuusto pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon, kunnes se sulaa.

Pihvit paistumassa.


Valmis annos syötäväksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti