sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Nieriää ja porkkanacouscousia


Äiti toi viime viikolla tuliaisiksi kaksi nieriäfileetä ja tällaisen ruoan niistä tein. Couscous on usein ystäväni, jos on kiire tai lasten takia ei voi pitkään keskittyä ruoanlaittoon. Se on niin helppo ja nopea valmistaa, se sopii monen ruoan kanssa ja se on hyvää!

Nieriää ja porkkanacouscousia
 
kaksi nieriäfilettä

sitruunapippuria (en mitannut)
 
ruususuolaa (en mitannut)
 
tuoretta persiljaa

Poista ruodot nieriäfileistä. Mausta sitruunapippurilla ja suolalla. Paista leivinpaperoidulla uunipellillä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Ripottele päälle tuoretta persiljaa.

Couscous
 
2,5 dl vettä
 
2,5 dl couscousia
 
1 tl ruususuolaa
 
1 rkl rypsiöljyä
 
100-200 g höyrytettyjä porkkanalohkoja

Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita siihen suola. Ota kattila pois liedeltä ja kaada sinne couscoussuurimot. Anna hautua kannen alla noin viisi minuuttia. Lisää öljy ja sekoita haarukalla seos irtonaiseksi. Lisää joukkoon porkkanat.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti