Tein viime vuonna tyttäreni synttäreille
tällaisen juustokakun. Oliver-kissamme pääsi salaa tähänkin kakkuun
käsiksi. Oli nuolaissut kakun pinnalta maistiaiset. Kaavin tuon kohdan
pois ja sehän piti sitten jollain peittää. Tuo kohta oli aika reunassa,
joten toiseenkin kohtaan piti laittaa jotain, ettei näyttäisi hassulta.
Mansikat siis kehiin. Nuo kaksi mansikkasydäntä olivatkin sitten ihan
sopiva juttu, kun tytär täytti kaksi vuotta :)
Lisäsin kakun pintaan vielä dajm-rakeita.
Löysin reseptin Helmeilevää-blogista täältä.
Tämä ohje on mitoitettu halkaisijaltaan 28 cm olevaan irtopohjavuokaan.
Helmeilevää-blogista löytyy ohje myös pienempään vuokaan. Tässä miten
itse tein (käytin 28 cm kokoista irtopohjavuokaa).
Kolmen suklaan daimjuustokakku
Pohja
Unelmakääretorttupohja, ohje löytyy täältä.
Leikkaa valmiista pohjasta ympyränmuotoinen pohja kakulle käyttämääsi irtopohjavuokaa apuna käyttäen.
Täyte
3 prk Flora vispiä
1/2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1/2 prk mascarpone-juustoa
80 g tummaa suklaata
80 g maitosuklaata
6 liivatelehteä
tilkka vettä
1 pussi daim-rakeita
100 g valkosuklaata rouhittuna
Koristeeksi esimerkiksi
hedelmiä tai marjoja
Daim-rakeita
sulaa suklaata
Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata tumma- ja maitosuklaat ja
anna niiden jäähtyä hetken aikaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää
joukkoon tuorejuusto ja mascarpone-juusto. Lisää vaahtoon sulatetut
suklaat. Kiehauta vesi. Sulata veteen puristetut liivatteet ja kaada
ohuena nauhana vaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Rouhi valkosuklaa ja
kääntele rouheet yhdessä daim-rakeiden kanssa suklaavaahdon
joukkoon.Säästä osa daim-rakeista halutessasi koristeeksi kakun päälle.
Leikkaa
leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen pyöreä pala ja laita se
pohjalle. Laita päälle unelmakääretorttupohja. Kaada suklaavaahto pohjan
päälle irtopohjavuokaan. Tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa
ainakin pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Siirrä kakku
tarjoilualustalle ja koristele kakku. Päälle voi laittaa haluamiasi
hedelmiä tai marjoja. Ripottele pinnalle daim-rakeita. Pursota pinnalle
sulatettua suklaata. Itse en suklaasulaa nyt laittanut.
Minä laitoin
pinnalle pakastemansikoita ja tietenkin niistä lähti aika paljon lientä.
Enpähän tee samaa virhettä uudestaan. Laitoin reunaa koristamaan
suklaasiirtokuvan. Tein sellaisen ensimmäistä kertaa ja olisi pitänyt
etukäteen harjoitella. Käytin Fazerin leivontaan tarkoitettua
valkosuklaata ja se oli ihan liian paksua siihen hommaan. Pandan
valkosuklaa toimii paljon oaremmin. Harjoittelu siis jatkukoon :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti