Tein viime vuonna tällaisen valkosuklaisen
aivokakun tutulleni tupari-/Halloweenjulaan. Annoin aivokakun tutulleni
vuoassaan, mutta sain ilokseni häneltä kuvan kumotusta aivokakusta.
Tilasin Bake & Partysta tällaisen hyytelöaivomuotin. Etsiskelin sopivaa aivoreseptiä ja löysin sellaisen Rouva Veen kokkaukset-blogista täältä. Tämä valkosuklaamousse on juuri sopivan kokoinen annos hyytelöaivomuottiin.
Valkosuklaamousse
5 liivatelehteä
200 g valkoista suklaata
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kermaa (taisin laittaa vispikermaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl vettä
Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota sokeri ja munat
vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai
vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Yhdistä munasokerivaahto ja kermavaahto. Lisää joukkoon vatkaten myös tuorejuusto ja jäähtynyt suklaasula.
Kiehauta vesi.
Liuota joukkoon puristetut liivatelehdet ja kaada seos ohuena nauhana
valkosuklaamoussen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
Lopuksi lisäsin valkosuklaamoussen joukkoon mustaa tomuväriä vähän kerrallaan, kunnes seos oli harmahtavan sävyistä.
Voitelin ensin
rypsiöljyllä hyytelöaivomuotin pullasutia käyttäen. Tämä auttaa valmiin
hyytelökakun kumoamisessa. Sitten kaadoin valkosuklaamoussen vuokaan ja
annoin hyytyä jääkaapissa usean tunnin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti