Sain eilen maistaa äidin tekemää norjalaista
omenakakkua ja se oli mahtavaisen mehevää ja maukasta!! Oli pakko heti
tehdä itsekin. Veljeni asuu Norjassa, joten olkoon tämä kakku omistettu
veljelleni, hihii! Ohje löytyi Helsingin Sanomien nettisivuilta täältä. Tässä oma versioni. Lisäilin ja muutin vähän aineksia. Minulla oli omenahilloa vähän jäljellä ja halusin käyttää sen tähän kakkuun. Vaniljakreemin ajattelin sopivan sen kanssa.
Norjalainen omenakakku Onnelin omalla tavalla
200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 hapahkoa omenaa
Reilu 1 rkl intiaanisokeria
1 tl kanelia
1 dl omatekemää omenahilloa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Vaahdota
margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin samalla
sekoittaen. Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja vaniljasokeri ja
siivilöi ne taikinaan.
Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada siihen puolet taikinasta.
Kuori omenat,
poista niistä siemenkodat ja viipaloi ne. Levitä 2/3 omenaviipaleista
vuokaan taikinan päälle. Sekoita keskenään (intiaani)sokeri ja kaneli.
Ripottele yli puolet siitä omenien päälle. Sekoita omenahilloon
vaniljakreemijauhe ja levitä se sokeri-kaneliomenien päälle.
Kanelisokeriomenat, joiden päälle tulee seuraavaksi omenainen vaniljakreemi.
Levitä loppu taikina päälle ja asettele pinnalle loput omenaviipaleet. Ripottele päälle (intiaani)sokeri-kaneliseosta.
Paista
175-asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia. Voi tarjoilla
jäätelön tai vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Tein pintaan omenaviipaleista kehän, jonka
keskelle laitoin kuun ja kukkien varsia. Tein pienellä kukkamuotilla
omenakukkia ja värjäsin ne intiaanisokeri-kaneliseoksella. Laitoin ne
varsien päähän ja sinne tänne niiden viereen.
Kakku tummui sen verran,
että eipä noita yksityiskohtia paljon erota :D
Minä söin kakkua ilman höysteitä ja oli niinkin hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti