Päätinpäs nyt kuitenkin laittaa tyttären synttärileipomiset vähäksi aikaa syrjään ja osallistua tähän
Nami-hiiren kivaan kilpailuun. Ihana äitini onneksi auttoi
lastenhoidossa, niin pystyin paremmin keskittymään pohtimiseen ja
toteutukseen. Tämä oli tosi kiva projekti! :) Ja nyt voi napostella
leivoksia synttärileipomusten parissa!
Halusin tehdä
uuden, raikkaamman ja pelkistetyn version aiemmin kehittelemästäni
Onnelin suklaamousseleivoksesta. Muuntelin Ohrakas-paketin kyljessä
olevaa unelmakääretortun ohjetta. Tein kaikkiin tämän leivoksen
kerroksiin pieniä muutoksia. Kerroksia tein kaksi vähemmän.
Suklaakoristelun vaihdoin hedelmäkoristeluun, koska se toi raikkautta ja
annoin nyt tämän kilpailun myötä kaikenlaiselle
pursotukselle/spritsaukselle syysloman.
Tein näihin leivoksiin syksyisen koristelun. Ympärille laitoin vähän syksyn tunnelmaa!
Selvennykseksi: tarvitset tähän ohjeeseen yhteensä kolme 425 g:n mangoviipaletölkkiä.
♥ ♥ ♥
Nyt kisa on ohi ja olo onnellinen :) Kävi niin hienosti, että nämä
leivokset voittivat Nami-hiiren kisan leivosten osalta. Saman kisan
kakkuosion voitti tämä Kotiäidin Hedelmäinen mangojuustokakku!
Syksyiset kookos-mangounelmat
Unelmakääretorttupohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl ohratärkkelystä
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl kookoshiutaleita
1 1/2 rkl kookoshilloa (Jam it!)
Vaahdota munat
ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohrakas,
kaakaojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi ne munasokerivaahtoon varovasti
käännellen. Sekoita kookoshillo kookoshiutaleisiin ja lisää käännellen
taikinaan.
Kaada taikina
leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa
keskitasolla noin 6-8 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja
sirottele sen päälle sokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja
ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille. Irrota sitten
kääretorttupohjasta siinä kiinni oleva leivinpaperi.
Säädä
säädettävä reunavuoka 30×30-kokoiseksi. Aseta se alustalle leivinpaperin
päälle. Leikkaa reunavuoalla sopivan kokoinen pala
unelmakääretorttupohjasta ja jätä se vuoan pohjalle.
Kostutus
noin 1 dl mangotölkin sokerilientä
Kostuta esimerkiksi pullasudilla unelmakääretorttupohjan pintaa mangotölkin liemellä.
Valkosuklaamangomousse
4 liivatelehteä
1 rkl mangotölkin sokerilientä
2 1/2 dl Flora Vispiä
1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g appelsiinituorejuustoa (Viola)
200 g valkosuklaata (Panda)
1 tlk mangoviipaleita (ilman lientä eli 250 g mangoa)
Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai
mikrossa ja anna jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää
siihen tomusokeri ja vaniljasokeri.
Sekoita
keskenään haalea suklaasula ja huoneenlämpöinen appelsiinituorejuusto ja
yhdistä seos kerman kanssa. Valuta mangopurkista neste ja soseuta
mangoviipaleet. Huom. säilytä lientä 1 rkl täytteeseen ja 1 rkl
mangopäällykseen! Lisää mangosose täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
Kiehauta
mangoliemi. Sulata siihen puristetut liivatteet ja kaada ohuena nauhana
valkosuklaamangomoussen sekaan samalla sekoittaen. Kaada täyte
reunavuokaan unelmakääretorttupohjan päälle ja tasoita pinta. Anna
hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia.
Mangopäällys
1 tlk mangoviipaleita sokeriliemessä (425 g)
4 liivatelehteä
1 rkl mangotölkin sokerilientä
Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mangotölkin mangoviipaleet
soseeksi ja sekoita joukkoon tölkin liemi. Kiehauta 1 rkl mangolientä
(aiemmasta tölkistä säästettyä). Sulata siihen puristetut liivatteet ja
kaada ohuena nauhana mangososeen joukkoon samalla sekoittaen.
Kaada
mangosose reunavuokaan valkosuklaamangomoussen päälle ja tasoita pinta.
Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia tai yön yli niin kuin minä
tein.
Irrota
hyytynyt leivoslevy varovasti vuoastaan. Sen voi tehdä niin, että kastat
veitsen kuumaan veteen, kuivaat sen ja irrotat sillä kuumalla veitsellä
reunat irti leivoslevystä.
Leikkaa leivoslevy haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Leivoslevy ennen leikkaamista.
Koristeeksi
keltaista kiwi-hedelmää
mangoa
suklaanmakuisia koristerakeita (á la Meira)
kookoshiutaleita
keltaista, oranssia ja punaista tomuväriä
Värjää
tomuväreillä kookoshiutaleet. Laita kahteen minikokoiseen
minigrip-pussiin vähän kookoshiutaleita. Ripottele sekaan hieman
keltaista tomuväriä ja sekoita pussia niin, että väri sekoittuu
hiutaleisiin. Värjää toisessa pussissa oransseja kookoshiutaleita.
Tee kiwi-kukkaset. Kuori kiwi ja leikkaa se siivuiksi. Paina kukkakoristemuotilla kukkasia viipaleista.
Tee
mangokukkasia. Leikkaa pituussuunnassa säilykemangoviipaleista sopivan
paksuisia siivuja. Paina kukkakoristemuotilla kukkasia. Laita
suklaakoristerae keskustaksi. Sivele punaista tömuväriä kukkien
terälehtiin.
Tässä leivos ennen kookoshiutalekoristelua.
Kiwikukka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti