perjantai 24. syyskuuta 2010

Syksyiset kookos-mangounelmat


Päätinpäs nyt kuitenkin laittaa tyttären synttärileipomiset vähäksi aikaa syrjään ja osallistua tähän Nami-hiiren kivaan kilpailuun. Ihana äitini onneksi auttoi lastenhoidossa, niin pystyin paremmin keskittymään pohtimiseen ja toteutukseen. Tämä oli tosi kiva projekti! :) Ja nyt voi napostella leivoksia synttärileipomusten parissa!

Halusin tehdä uuden, raikkaamman ja pelkistetyn version aiemmin kehittelemästäni Onnelin suklaamousseleivoksesta. Muuntelin Ohrakas-paketin kyljessä olevaa unelmakääretortun ohjetta. Tein kaikkiin tämän leivoksen kerroksiin pieniä muutoksia. Kerroksia tein kaksi vähemmän. Suklaakoristelun vaihdoin hedelmäkoristeluun, koska se toi raikkautta ja annoin nyt tämän kilpailun myötä kaikenlaiselle pursotukselle/spritsaukselle syysloman.

Tein näihin leivoksiin syksyisen koristelun. Ympärille laitoin vähän syksyn tunnelmaa!

Selvennykseksi: tarvitset tähän ohjeeseen yhteensä kolme 425 g:n mangoviipaletölkkiä.

♥ ♥ ♥

Nyt kisa on ohi ja olo onnellinen :) Kävi niin hienosti, että nämä leivokset voittivat Nami-hiiren kisan leivosten osalta. Saman kisan kakkuosion voitti tämä Kotiäidin Hedelmäinen mangojuustokakku!

Täällä iki-ihana palkinto, jonka sain myöhemmin :) Raadin arvostelut löytyvät täältä.

Syksyiset kookos-mangounelmat
Unelmakääretorttupohja

4 kananmunaa
 
1 1/2 dl sokeria
 
1 1/2 dl ohratärkkelystä
 
2 rkl kaakaojauhetta
 
2 tl leivinjauhetta
 
1 dl kookoshiutaleita
 
1 1/2 rkl kookoshilloa (Jam it!)

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohrakas, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi ne munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Sekoita kookoshillo kookoshiutaleisiin ja lisää käännellen taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 6-8 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja sirottele sen päälle sokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille. Irrota sitten kääretorttupohjasta siinä kiinni oleva leivinpaperi.

Säädä säädettävä reunavuoka 30×30-kokoiseksi. Aseta se alustalle leivinpaperin päälle. Leikkaa reunavuoalla sopivan kokoinen pala unelmakääretorttupohjasta ja jätä se vuoan pohjalle.

Kostutus

noin 1 dl mangotölkin sokerilientä

Kostuta esimerkiksi pullasudilla unelmakääretorttupohjan pintaa mangotölkin liemellä.

Valkosuklaamangomousse

4 liivatelehteä
 
1 rkl mangotölkin sokerilientä
 
2 1/2 dl Flora Vispiä
 
1/2 dl tomusokeria
 
1 tl vaniljasokeria
 
200 g appelsiinituorejuustoa (Viola)
 
200 g valkosuklaata (Panda)
 
1 tlk mangoviipaleita (ilman lientä eli 250 g mangoa)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tomusokeri ja vaniljasokeri.

Sekoita keskenään haalea suklaasula ja huoneenlämpöinen appelsiinituorejuusto ja yhdistä seos kerman kanssa. Valuta mangopurkista neste ja soseuta mangoviipaleet. Huom. säilytä lientä 1 rkl täytteeseen ja 1 rkl mangopäällykseen! Lisää mangosose täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.

Kiehauta mangoliemi. Sulata siihen puristetut liivatteet ja kaada ohuena nauhana valkosuklaamangomoussen sekaan samalla sekoittaen. Kaada täyte reunavuokaan unelmakääretorttupohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia.

Mangopäällys

1 tlk mangoviipaleita sokeriliemessä (425 g)
 
4 liivatelehteä
 
1 rkl mangotölkin sokerilientä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mangotölkin mangoviipaleet soseeksi ja sekoita joukkoon tölkin liemi. Kiehauta 1 rkl mangolientä (aiemmasta tölkistä säästettyä). Sulata siihen puristetut liivatteet ja kaada ohuena nauhana mangososeen joukkoon samalla sekoittaen.

Kaada mangosose reunavuokaan valkosuklaamangomoussen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia tai yön yli niin kuin minä tein.

Irrota hyytynyt leivoslevy varovasti vuoastaan. Sen voi tehdä niin, että kastat veitsen kuumaan veteen, kuivaat sen ja irrotat sillä kuumalla veitsellä reunat irti leivoslevystä.

Leikkaa leivoslevy haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Leivoslevy ennen leikkaamista.


Koristeeksi

keltaista kiwi-hedelmää
 
mangoa
 
suklaanmakuisia koristerakeita (á la Meira)
 
kookoshiutaleita
 
keltaista, oranssia ja punaista tomuväriä

Värjää tomuväreillä kookoshiutaleet. Laita kahteen minikokoiseen minigrip-pussiin vähän kookoshiutaleita. Ripottele sekaan hieman keltaista tomuväriä ja sekoita pussia niin, että väri sekoittuu hiutaleisiin. Värjää toisessa pussissa oransseja kookoshiutaleita.

Tee kiwi-kukkaset. Kuori kiwi ja leikkaa se siivuiksi. Paina kukkakoristemuotilla kukkasia viipaleista.
Tee mangokukkasia. Leikkaa pituussuunnassa säilykemangoviipaleista sopivan paksuisia siivuja. Paina kukkakoristemuotilla kukkasia. Laita suklaakoristerae keskustaksi. Sivele punaista tömuväriä kukkien terälehtiin.

Tässä leivos ennen kookoshiutalekoristelua.


Kiwikukka



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti