tiistai 6. syyskuuta 2011

Jääsuklaa


Rakas äitini täytti perjantaina 60 vuotta ja lauantaina vietettiin synttärijuhlia isäni ja äitini kotona. Paikalla oli noin 60 vierasta. Voi että oli kivaa! Tein juhliin kaksi kakkua ja näitä jääsuklaita. Laitan kakut tänne myöhemmin.

Nuo kultahelmet olisi vaan pitänyt laittaa vähän aiemmassa vaiheessa. Vein jääsuklaat jähmettymään maakellariin ja sinne olisi pitänyt mennä jo aika pian koristelupuuhiin, koska ne jähmettyivät melko nopeasti. Kultapallot piti painaa niin, että suklaa meinasi pursuta sen reunoilta. No, onneksi aika pieni kauneusvirhe vain :)

Tein jääsuklaita kahta eri makua. Tässä niiden kummankin ohje.

Jääsuklaa (tummasta suklaasta)

noin 50 kpl

200 g tummaa suklaata


100 g kookosrasvaa


2-4 tippaa piparminttuöljyä (saa apteekista)


(pehmeitä kultapalloja)

Sulata suklaa vesihauteessa hellalla tai mikrossa miedolla lämmöllä. Sulata kookosrasva toisessa kattilassa. Anna niiden jäähtyä hetken aikaa ja sekoita ne sitten keskenään. Mausta piparminttuöljyllä.

Kaada nestemäinen seos vaikka pienellä nokkakannulla pieniin makeisvuokiin. Anna jähmettyä jääkaapissa ja säilytä ne myös siellä. Jos haluat koristella jääsuklaat, jähmetä niitä vähän aikaa jääkaapissa, laita koristeet ja laita takaisin jääkaappiin jähmettymään.

Jääsuklaa (valkosuklaasta)

noin 60 kpl

250 g valkosuklaata


125 g kookosrasvaa


1/4 dl tomusokeria


(pehmeitä kultapalloja)

Sulata valkosuklaa vesihauteessa hellalla tai mikrossa miedolla lämmöllä. Sulata kookosrasva toisessa kattilassa. Anna niiden jäähtyä hetken aikaa ja sekoita ne sitten keskenään. Sekoita joukkoon tomusokeri.

Kaada nestemäinen seos vaikka nokkakannulla pieniin makeisvuokiin. Anna jähmettyä jääkaapissa ja säilytä ne myös siellä. Jos haluat koristella jääsuklaat, jähmetä niitä vähän aikaa jääkaapissa, laita koristeet ja laita takaisin jääkaappiin jähmettymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti