sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Raikkaat mango-valkosuklaaunelmat


Halusin pitkästä aikaa tehdä näitä leivoksiani. En muistanutkaan, miten ihanan raikas niiden maku onkaan. Ja tuo appelsiinituorejuuston ja valkosuklaan yhdistelmä on vaan ihan täydellinen, ainakin minun makuuni :) Kehittelin näiden reseptin reilu kolme vuotta sitten. Täältä löytyvät kyseiset leivokseni. Nyt jätin pohjasta pois kookoshiutaleet ja -hillon. Nämä leivokset olivat tarjolla tyttäreni 6-v. synttäreillä.

Raikkaat valkosuklaa-mangounelmat

Unelmakääretorttupohja

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl ohrakasta

2 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohrakas, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi ne munasokerivaahtoon varovasti käännellen.

Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 6-8 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja sirottele sen päälle sokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille. Irrota sitten kääretorttupohjasta siinä kiinni oleva leivinpaperi.

Säädä säädettävä reunavuoka 30×30 -kokoiseksi. Aseta se alustalle leivinpaperin päälle. Leikkaa reunavuoalla sopivan kokoinen pala unelmakääretorttupohjasta ja jätä se vuoan pohjalle.

Kostutus

noin 1 dl mangotölkin sokerilientä

Kostuta esimerkiksi pullasudilla unelmakääretorttupohjan pintaa mangotölkin liemellä.

Valkosuklaamangomousse

4 liivatelehteä

1 rkl mangotölkin sokerilientä

2 1/2 dl Flora Vispiä

1/2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

200 g appelsiinituorejuustoa (Viola)

200 g valkosuklaata (Panda)

1 tlk mangoviipaleita (ilman lientä eli 250 g mangoa)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tomusokeri ja vaniljasokeri.

Sekoita keskenään haalea suklaasula ja huoneenlämpöinen appelsiinituorejuusto ja yhdistä seos kerman kanssa. Valuta mangopurkista neste ja soseuta mangoviipaleet. Huom. säilytä lientä 1 rkl täytteeseen ja 1 rkl mangopäällykseen! Lisää mangosose täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.

Kiehauta mangoliemi. Sulata siihen puristetut liivatteet ja kaada ohuena nauhana valkosuklaamangomoussen sekaan samalla sekoittaen. Kaada täyte reunavuokaan unelmakääretorttupohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia.

Mangokiille

1 tlk mangoviipaleita sokeriliemessä (425 g)

4 liivatelehteä

1 rkl mangotölkin sokerilientä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mangotölkin mangoviipaleet soseeksi ja sekoita joukkoon tölkin liemi. Kiehauta 1 rkl mangolientä (aiemmasta tölkistä säästettyä). Sulata siihen puristetut liivatteet ja kaada ohuena nauhana mangososeen joukkoon samalla sekoittaen.

Kaada mangosose reunavuokaan valkosuklaamangomoussen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia tai yön yli niin kuin minä tein.

Irrota hyytynyt leivoslevy varovasti vuoastaan. Sen voi tehdä niin, että kastat veitsen kuumaan veteen, kuivaat sen ja irrotat sillä kuumalla veitsellä reunat irti leivoslevystä.

Leikkaa leivoslevy haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Koristelu

noin 1 dl vispikermaa

1/2 tl tomusokeria

suklaakoristerakeita

Vatkaa kerma ja mausta se tomusokerilla. Lusikoi vaahto pursotuspussiin, jossa on pieni tähtitylla. Pursota haluamasi koristelu leivosten päälle. Viimeistele koristelu suklaarakeilla.

Raikas ja maukas appelsiini-valkosuklaatäyte ♥


Valmis leivoslevy.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti