torstai 16. syyskuuta 2010

Kasvispiirakka


Tein viime vuonna tyttäreni synttäreille tällaisen kasvispiirakan. Reseptin löysin Kinuskikissalta täältä. Tein tästä piirakasta myöhemmin myös Halloweenversion tuttuni tupareihin/Halloweenjuhlaan. Tässä ohje miten itse tein.

Kasvispiirakka
 
Pohja

200 g voita
 
4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 rkl vettä

Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Voitele halkaisijaltaan 24-26 cm oleva piirakkavuoka. Nypi kulhossa margariini ja jauhot. Lisää vesi. Painele taikina kevyesti pirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.

Täyte

1 sipuli
1 paprika
 
12 kirsikkatomaattia
 
150 g ruohosipulituorejuustoa
 
3/4 dl ruokakermaa
 
3 kananmunaa
 
3 tl vehnäjauhoja
 
3 dl juustoraastetta
 
mustapippuria
 
Basilikaa ja oreganoa
 
Ripaus chilijauhetta
 
Ripaus aromisuolaa
 
Koristeeksi paprikakukkia

Hienonna sipuli ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia pannulla pienessä määrässä vettä. Pilko kirsikkatomaatit noin neljään osaan (minä pilkoin kuuteen osaan). Sekoita tuorejuusto ja kerma. Lisää joukkoon kananmunat, jauhot, juustoraaste, mausteet, tomaatit ja sipuli-paprikaseos.

Jos haluat, leikkaa paprikasta haluamallasi muotilla (minulla kukkamuotti) paloja ja asettele ne pinnalle.

Kaada täyte pohjan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti