keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Kolmen suklaan daimjuustokakku


Tein viime vuonna tyttäreni synttäreille tällaisen juustokakun. Oliver-kissamme pääsi salaa tähänkin kakkuun käsiksi. Oli nuolaissut kakun pinnalta maistiaiset. Kaavin tuon kohdan pois ja sehän piti sitten jollain peittää. Tuo kohta oli aika reunassa, joten toiseenkin kohtaan piti laittaa jotain, ettei näyttäisi hassulta. Mansikat siis kehiin. Nuo kaksi mansikkasydäntä olivatkin sitten ihan sopiva juttu, kun tytär täytti kaksi vuotta :)

Lisäsin kakun pintaan vielä dajm-rakeita.

Löysin reseptin Helmeilevää-blogista täältä. Tämä ohje on mitoitettu halkaisijaltaan 28 cm olevaan irtopohjavuokaan. Helmeilevää-blogista löytyy ohje myös pienempään vuokaan. Tässä miten itse tein (käytin 28 cm kokoista irtopohjavuokaa).

Kolmen suklaan daimjuustokakku
 
Pohja

Unelmakääretorttupohja, ohje löytyy täältä.

Leikkaa valmiista pohjasta ympyränmuotoinen pohja kakulle käyttämääsi irtopohjavuokaa apuna käyttäen.

Täyte

3 prk Flora vispiä
 
1/2 prk maustamatonta tuorejuustoa
 
1/2 prk mascarpone-juustoa 
 
80 g tummaa suklaata
 
80 g maitosuklaata
 
6 liivatelehteä
 
tilkka vettä
 
1 pussi daim-rakeita
 
100 g valkosuklaata rouhittuna

Koristeeksi esimerkiksi

hedelmiä tai marjoja
 
Daim-rakeita
 
sulaa suklaata

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata tumma- ja maitosuklaat ja anna niiden jäähtyä hetken aikaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja mascarpone-juusto. Lisää vaahtoon sulatetut suklaat. Kiehauta vesi. Sulata veteen puristetut liivatteet ja kaada ohuena nauhana vaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Rouhi valkosuklaa ja kääntele rouheet yhdessä daim-rakeiden kanssa suklaavaahdon joukkoon.Säästä osa daim-rakeista halutessasi koristeeksi kakun päälle.

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen pyöreä pala ja laita se pohjalle. Laita päälle unelmakääretorttupohja. Kaada suklaavaahto pohjan päälle irtopohjavuokaan. Tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Siirrä kakku tarjoilualustalle ja koristele kakku. Päälle voi laittaa haluamiasi hedelmiä tai marjoja. Ripottele pinnalle daim-rakeita. Pursota pinnalle sulatettua suklaata. Itse en suklaasulaa nyt laittanut.

Minä laitoin pinnalle pakastemansikoita ja tietenkin niistä lähti aika paljon lientä. Enpähän tee samaa virhettä uudestaan. Laitoin reunaa koristamaan suklaasiirtokuvan. Tein sellaisen ensimmäistä kertaa ja olisi pitänyt etukäteen harjoitella. Käytin Fazerin leivontaan tarkoitettua valkosuklaata ja se oli ihan liian paksua siihen hommaan. Pandan valkosuklaa toimii paljon oaremmin. Harjoittelu siis jatkukoon :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti