sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Peppi Pitkätossun voimavuoka


Viimeksi kun tein tätä, oli tyttäreni ihan innoissaan. Koska jos tätä syö paljon, niin silloinhan tulee yhtä vahvaksi kuin Peppi Pitkätossu! Tyttärenikin ilmoitti, että kun syö tätä, niin jaksaa nostaa vaikka isin ilmaan :) Tämä on meillä se ruoka, jota lapset ottavat lähes aina lisää :)

Resepti on Maku-lehden nettisivuilta täältä. Nyt tuli aika tummaa, koska käytin täysjyväspagettia. Tässä oma reseptiversioni.

Tähän ruokaan voi saada helposti vähän vaihtelua vaihtamalla sulatejuustomakua. Minä taidan seuraavaksi kokeilla paprika- tai viherpippuriversiota.

Peppi Pitkätossun voimavuoka
 
800 g paistijauhelihaa
 
1 rkl rypsiöljyä
 
2 dl paseerattua tomaattia
 
1 tl intiaanisokeria
 
1 tl ruususuolaa
 
1 kasvisliemikuutio
 
1 tl paprikamaustetta
 
1 maustemitta mustapippuria
 
1 tl yrttipaprikasekoitus (tai välimeren yrtit)
 
16 dl vettä
 
350 g tummaa pätkäspagettia
 
250 g Koskenlaskija-sulatejuustoa, voimakas

Ruskista jauheliha öljyssä kevyesti isossa kattilassa. Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti, suola, kasvisliemikuutio, paprikamauste, mustapippuri ja yrttiseos. Kaada sekaan vesi ja anna kiehahtaa. Lisää pätkäspagetti ja anna kiehua noin viisi minuuttia.

Lohko sulatejuusto pienemmiksi paloiksi, laita ne kattilaan ja anna liueta sekaan. Kaada jauheliha-spagettiseos voideltuun uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä liinan tai folion alla noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.



Tällä kertaa söimme voimavuoan kanssa persimonsalaattia ja lämpimiä kasviksia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti