lauantai 4. syyskuuta 2010

Suklaa-persikkatäytekakku


Vietimme huhtikuussa poikamme ristiäisiä ja tällaisen kakun tein hänen juhlapäivänsä kunniaksi. Jälleen kerran Kinuskikissa oli apunani eli sienikakkupohja, persikkatäyte ja suklaatäyte ovat häneltä.Tässä omat versioni ohjeista.

Suklaa-persikkatäytekakku
 
Sienikakkupohja

Ohjeen löydät täältä

Kostutus

noin 2 dl persikkatölkin sokerilientä

Kostutin kakkupohjan levyt persikkaliemellä pullasudin avulla.

Suklaatäyte vadelmien kera (yhteen väliin)

2 1/2 dl Flora Vispiä

100 g vaniljatuorejuustoa

130 g tummaa suklaata

noin 1 dl kokonaisia vadelmia
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa liedellä. Lisää sula suklaa vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kostutetun pohjan päälle. Upota vadelmat täytteen päälle.

Persikkatäyte (yhteen väliin)

250 g (ilman lientä) säilykepersikoita sokeriliemessä

2 dl vispikermaa

100 g vaniljatuorejuustoa

1/2 dl vaniljakreemijauhetta
 
Valuta säilykepersikoista liemi ja säästä se pohjien kostutusta varten. Soseuta persikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljatuorejuusto, persikkasose ja vaniljakreemijauhe. Levitä kostutetun pohjan päälle.

Suklaakermavaahto

2 1/2 dl Flora Vispiä

100 g tummaa suklaata

tomusokeria maun mukaan

1 rkl vaniljakreemijauhetta
 
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla (välillä sekoittaen) tai vesihauteessa liedellä. Sekoita sula suklaa vaahdon joukkoon. Sihtaa vaahtoon pölysokeria sen verran, että makeus on sopiva ja lisää lopuksi myös vaniljakreemijauhe. Laita vaahto vähäksi aikaa jääkaappiin jähmettymään. Vatkaa se sitten kuohkeaksi vaahdoksi.

Vaniljakreemijauhe tekee kermavaahdosta kestävämpää ja jämäkämpää. Siitä on suuri apu pursotuksissa!


Kokosin kakun irtopohjavuokaan. Kostutin pohjat persikkaliemellä. Laitoin kelmun päälle ja annoin maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Seuraavana eli juhlapäivänä koristelin kakun. Käytin pursotuksiin Flora Vispiä. Sitä kului ainakin 5 dl. Päällystin ensin kakun joka puolelta vaahdotetulla Flora Vispillä, jonka olin värjännyt vaaleansiniseksi sinisellä tomuvärillä. Tasoitin pinnan palettiveitsellä.

Tein reunoihin koripunostyllalla raitapätkät.Sitten pursotin suklaakermalla väliraidat tähtityllalla. Pursotin tähtityllalla myös kakun pääliosan reunat.

Koristeeksi laitoin noin viikkoa aiemmin marsipaanista tekemäni kukat ja nimilaatan. Kukat olin värjännyt tomuväreillä ja keskustat olin koristellut sokerihelmillä. Nimen kirjoitin mustalla pastavärillä ohutta pensseliä käyttäen.


 Tein kakun päälle myös karhun, mutta se saikin nukkua karhununtaan lautasella tarjoulupöydässä. Olis ollut vähän turhan iso kakun päälle.


Pian on enää puoli vuotta ja Mio on jo 1-vuotias! Sitten saa taas tehdä kakkua :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti