perjantai 3. syyskuuta 2010

Tuijottavat silmämunat


Viime syksynä sain tilaisuuden tehdä erään tutun tupareihin/halloweenjuhliin makeaa ja suolaista syötävää. Se oli hauska haaste, koska en ollut aiemmin tehnyt mitään näin karmivia ja erilaisia juttuja!

Muut tarjottavani, jotka tein: Silmämunamuffinssit, makeat katkenneet sormet ja varpaat, suolaiset katkenneet sormet, marsipaanista kastematoja, toukkia ja pikkukäärmeitä, valkosuklaiset aivot, kissan wc-kakku, rusinakärpäsiä, hämähäkinmunasalaatti, lapamatosalaatti, homeinen jauhelihapiirakka ja pinkki kasvispiirakka.Nämä silmämunat olivat ehdottomasti tekemistäni Halloween-tarjottavista suuritöisimmät, koska se oli niin pikkutarkkaa puuhaa.

Tilasin Bake & Partylta tällaisen silmämuna-suklaamuotin. Sulatin valkoista suklaata (Pandan) ja laitoin sitä maalauspaletin viiteen lokeroon. Värjäsin ne erivärisillä tomuväreillä. Silmien keskustat eli iirikset värjäsin suoraan mustalla pastavärillä.

Ensin värjäsin muotin kaikki iirisosat mustiksi. Laitoin muotin hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Sitten värjäsin silmien värikalvot eri väreillä ja laitoin taas jääkaappiin. Seuraavaksi maalasin verisuonet ja jähmetin jääkaapissa. Lopuksi valutin muotit täyteen sulaa valkosuklaata, laitoin jääkaappiin jähmettymään ja napsautin valmiit silmämunat leivinpaperille. Säilytin silmämunat suljetuissa rasioissa pakastimessa.

Tein silmämunia noin 50-60 (en muista enää tarkkaan). Muutama ilta näihin meni, yhteensä 12 tuntia, ku oon vielä sellanen pikkutarkka. Tyttärestä oli kivaa katsoa ku äiti teki silmämunia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti